Полицейската федерация на Гърция призова правителството незабавно да забрани провеждането на

...
Полицейската федерация на Гърция призова правителството незабавно да забрани провеждането на
Коментари Харесай

Полицията иска забрана за всички спортни състезания в Гърция

Полицейската федерация на Гърция призова държавното управление " неотложно да забрани провеждането на всички спортни надпревари ", до момента в който не се приключи свързаната с тях незаконна активност.

Призивът на Общогръцката федерация на полицейските чиновници (POASY) идва, откакто 31-годишен полицейски чиновник получи серийни пострадвания, когато беше ударен от морска ракета, изстреляна от волейболни хулигани след мач в Атина. Той остава в болница в медикаментозна кома.

" Призоваваме министъра на отбраната на жителите и началника на гръцката полиция неотложно да прекратят разполагането на полицейски сили за всевъзможни спортни действия, без никакво закъснение и без никакво опрощение ", се споделя в изказване на полицейския профсъюз.

Тя също по този начин прикани правосъдната система " да се намеси неотложно и да потърси виновните лица, колкото и високи да са те... които всъщност работят като морални причинители на убийствени дейности ".

Описвайки хулиганите като " стада от двукраки хулигани с скотски инстинкти ", федерацията съобщи, че гръцкият спорт се е трансформирал в " леговище за всевъзможни престъпни субекти, които употребяват този предлог, с цел да проявят най-нехуманните си и порочни инстинкти ".

Премиерът Кириякос Мицотакис ще ръководи изключителна среща в събота сутринта относно насилието в спорта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР